Aaqaraangama anniarujussuartarama suna tamaallu illigilluinnarlugu aammalu isumaloqqajaarujussuartarlunga qiaqqajaarsarlungalu aliasoqqajaasarama tammanna qaangerusukkaluaqaara qanoq ikiorsinnaavisinga?
Aaqartarneq
Brev
Lad os hjælpe hinanden
Husregler
1
PAS GODT PÅ DIG SELV – SKRIV IKKE PERSONLIGE OPLYSNINGER
Det kan være: navn, efternavn, kælenavn, telefonnummer, links til sociale medier, e-mail mm. (Du må godt skrive din e-mail i feltet, hvis du vil have besked, når der er nye indlæg. Det felt er nemlig hemmeligt, og vi får ikke din mail at se.)
Vær opmærksom på ikke at tilføje for mange detaljer i breve og kommentarer, så andre kan genkende dig.
”Lad os hjælpe hinanden” er ikke et socialt forum, og derfor heller ikke et sted, hvor man f.eks. laver aftaler om at mødes – hverken i virkeligheden eller på andre sociale sider.
2
PAS GODT PÅ HINANDEN
”Lad os hjælpe hinanden” skal være et rart og trygt sted at være. Når man skriver på nettet, kan man nogle gange glemme, at det man skriver, kan lyde voldsomt for den, der læser det – selv om det måske slet ikke var sådan ment.
Derfor er det vigtigt, at man:
– Skriver i en god tone og respekterer hinanden
– Ikke skælder ud, laver sjov med hinanden, truer osv.
– Tænker over, om det man skriver, måske kan såre andre, der læser det
– Ikke deler links til andre websteder i kommentaren, da man ikke kan være sikker på oplysningerne er korrekte.
3
GENLÆS BREVET FØR DU GIVER RÅD
Det er vigtigt, at børn og unge, som indsender et brev, får råd til det, de spørger til.
Derfor er det godt, hvis du genlæser brevet inden du besvarer det, så de får svar på sit problem. Når du læser brevet igennem først, er du også sikker på, at du ikke kommer til at skifte emne.
Du kan evt. også læse nogle af de andre råd, hvis du har brug for inspiration til at hjælpe andre børn og unge.
4
VI LÆSER ALLE BREVE OG TAGER ALLE ALVORLIGT
Hvis noget fylder hos dig, fylder det også tit hos andre. Der er ikke nogen problemer, der er for små eller mærkelige til ”Lad os hjælpe hinanden”.
Men der kan være emner, som handler om noget, der er bedre at få hjælp til fra en af Tusaanngas voksne rådgivere.
Nogle emner og problemer er for stort et ansvar for andre børn at skulle hjælpe med, eller kan have beskrivelser, der kan gøre andre børn og unge, utrygge eller forskrækkede.
Hvis vi vurderer, et emne er for alvorligt til ”Lad os hjælpe hinanden”, sørger vi for, at brevet får et personligt svar fra en af vores voksne rådgivere. Brevet og svaret bliver ikke synligt for andre børn og unge på hjemmesiden.
5
HAV TÅLMODIGHED
Når du giver et råd, kan der gå noget tid, før det kan læses på siden. Det er fordi vi læser alt igennem, før vi udgiver det.
Vores moderatorer har ansvar for, at ”Lad os hjælpe hinanden” er et trygt og rart sted at være. Det er vores redaktører, der udvælger ugens breve, og moderatorerne sørger for, at alle råd læses igennem, inden de bliver udgivet.
Det kan også være rart at huske på, hvis du har indsendt et brev og bliver i tvivl om, hvorfor der går så lang tid, inden nogen svarer.
Få gode råd i vores Mange temaer
Her kan du få gode råd, læse hvilke rettigheder alle børn har eller du kan læse andre børns historier.
Svar fra andre
børn
Aluu niviarsiaraq
Qujanaq allassimagavit. Paasinarputit taamatut nalaataqartarnernut. Arnaaneq taamaappoq. Ulloq 1-2 anniarneq nalinginnaasarpoq.
Aamma aaqalinngilaattaa, aaqarnerup nalaanilu isumalunnarsinnaasarpoq. Aqukkuminaassinnaasarluni isumalunneq.
Anniarnaveersaatitullu iluaqutaasinnaasarpoq imertorluartarnissaq. Agurk aamma iluaqutaasarput timimut, imeqarluartaramik. Sila nillertilluarsimagaangami inersuunnarpoq qarlippaaqartarnissaq, ilulunnermut ungasinnerulersitsisarami.
Ilut anniarisarnera annertuppat suli, nakorsiarnissat innersuunnarpoq.
//
//